pieter schrijft


eenvoudige producten
23/01/2009, 10:52
Filed under: Uncategorized

Volgens ‘The New York Times‘ kopen mensen meer eenvoudige producten. Niet echt iets nieuws, maar leuk om te zien dat meer mainstream pers dit ook opmerkt.

Hiervoor gebruiken ze voorbeelden als de Wii, de Flip camera en de Iphone die ze allemaal als eenvoudige producten omschrijven. Maar volgens Adam Richardson van Frog design hebben deze producten elk een totaal andere manier om ‘eenvoudig’ te zijn, en is het ook gevaarlijk om deze allemaal over dezelfde kam te scheren.

2307716159_ab2fc7b9e6De Flip is eenvoudig op de meest pure manier, het heeft alle overbodige functies weggelaten en focust zich op de pure essentie (filmen). Hierdoor is het een ‘no-brainer’ in gebruik zonder alle complexe functies die vele cameras op de markt aanbieden.

 

De Iphone is heel eenvoudig in gebruik door zijn touchscreen en heel intuïtieve interface, maar het is heel complex in wat het kan (zeker als je alle extra applicaties uit de appstore meetelt)

nintendo_wiiDe Wii is op zich niet echt eenvoudiger te installeren of te gebruiken dan een playstation of xbox, maar de spelletjes zijn veel laagdrempeler waardoor het eenvoudiger word om ermee te beginnen.

Adam haalt ook iets heel belangrijks aan in zijn artikel. Het is niet alleen belangrijk om zaken weg te nemen om zo een ‘eenvoudiger’ product te bekomen. Om een goed product te hebben is het even belangrijk dat je nadenkt over wat je kunt toevoegen, en dan hoeven we niet over extra functionaliteit te spreken.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: